lørdag 28. februar 2009

God helg alle sammen!


Så var det endelig helg igjen! Ikke at denne uken har vært spesielt slitsom, men det er så deilig å kunne være lenge oppe, sove litt lenge på morgenen, og gjøre akkurat det man vil. Denne helgen er dedikert til rydding av yttergang og loft, en liten sosial sammenkomst med gode venner i kveld, og middagsgjester i morgen (hvis lillesnuppa til Florian&Camilla har blitt frisk nok da).
I går lagde jeg quesedilla, for første gang. Så superenkelt og så utrolig godt! :) Tror det er noe vi kommer til å ha som helgekos litt oftere fremover. Måtte jo selvsagt ta et bilde av verket. Jeg er ingen mesterkokk, så når jeg lager noe og resultatet blir bra blir jeg veldig stolt. ;)
Som en diger helgebonus er det strålende sol ute! For de aller fleste ville en slik overraskelse føre til halsbrekkende turer på ski i skog og mark. Jeg ble overlykkelig fordi jeg synes det er så flott å vaske når det er sol, da ser man "skiten" bedre. ;) Så nå skal jeg straks ta frem vaskebøtta og sette i gang. God helg alle sammen! :)

torsdag 26. februar 2009

Hæ???

En av de store sakene på dagbladet i dag er at Sturla Berg-Johansen har stått frem som homofil. Helt ærlig talt, jeg har i alle år trodd at dette var allmenn kunnskap!?

onsdag 25. februar 2009

Renathe er potetisk


I min hemmelige sparegris
har jeg på forunderlig vis
klart å spare masse penger,
som vi en dag sikkert trenger.
Om den dagen kommer nå
kan jeg stolt til privatbanken gå
og hente ut i massevis
gryn fra min hemmelige sparegris!

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Dette betyr ikke at jeg er er spesielt rik altså... Dette er ikke lagt ut for å skryte av min formue. ;) Jeg har bare vært veldig flink til å spare småpenger i en liten boks. Har vel kanskje 100 kr. Men alle monner drar, sa musa! ;)
Diktet er forøvrig inspirert av André Bjerke. Leste mye i en barnediktbok han hadde skrevet, da jeg var liten. Med nyyydelige tegninger til, som inspirerte til masse fantasi. Nå har jeg begynt å samle sammen "voksendikt" av overnevnte. De er flittig brukt i Nemi, og jeg synes de er så vakre.

Stakkars Sture Stork


Kom over en litt besynderlig artikkel på dagbladet i dag; En stork som ikke hadde vett til å fly sørover når vinteren kom, og som nå prøver å overleve kulden på en søppelfylling i Hamar. Jeg håper virkelig det går bra med han, slik at han på nytt kan få oppleve sol og sommer.


klikk her for å lese artikkelen

Tusen takk til Petunia som deler sine kunnskaper om html-koding med oss som ikke er så inne på det... :)

Vår vakre spisestue


ENDELIG kom resten av stolene! Jeg får sommerfugler i magen hver gang jeg ser bort på dem. Måtte bare legge ut bildet før jeg kryper til sengs. Se så fint det ser ut! :)


Jeg la ut innlegget så sent at jeg orket ikke skrive så mye. Mange vet jo at vi hadde bestilt åtte stoler, men det trente øye kan jo se at vi bare har fem. Vi fikk alle, men tre av dem hadde skader. Så nå blir det en ny runde med venting... Uansett er jeg fornøyd, for nå slipper vi i alle fall å ha de gedigne og skitne stolene fra jobben til Eirik.

søndag 22. februar 2009

Fotoutfordring (søndag)

SORT OG HVIT~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Med dette er fargeuka over. Det har vært en spennende og inspirerende uke, og jeg har hatt det utrolig morsomt. (Selv om jeg ble litt motløs da Eirik stakk til Oslo med det gode kameraet, på onsdagsmorgenen...) Stor applaus til Mette som organiserte denne utfordringen! Tusen takk for et flott initiativ! Det har vært deilig å få være litt kreativ. Som en stor bonus har jeg oppdaget mange fine blogger og mennesker. Mulig at jeg sniker innom dem en gang i blandt for å få litt inspirasjon. ;)

lørdag 21. februar 2009

Renathe gjør ting hun ikke kan #2

I dag har jeg farget håret alene for første gang. Jeg var litt redd for hvordan det ville gå, men det gikk faktisk veldig bra! Brukte nok litt lang tid, men ingen mørke flekker på/bak ørene eller i nakken. Jeg er godt fornøyd!

Fotoutfordring (lørdag)

LILLA


Inspirert av Lise

fredag 20. februar 2009

torsdag 19. februar 2009

onsdag 18. februar 2009

Utmerkelse

Denne bloggen investerer i og tror på NÆRHET - nærhet i rom, tid og forhold. Disse bloggerne er usedvanlige sjarmerende og søte, og formålet er å finne og å være venner. De er ikke opptatt av utmerkelser og selvhevdelse. Vårt håp er at når båndene på disse utmerkelser er kuttet, vil enda flere vennskap ha forplantet seg. Vær vennlig å gi litt ekstra oppmerksomhet til disse! Gi denne utmerkelsen til seks bloggere, som igjen må velge seg seks nye. Inkluder denne teksten på utmerkelsene deres.

Jeg fikk denne utmerkelsen av min kjære mamma, og jeg gir den videre til:
Lise - http://hvitsjokolade.blogspot.com/
Ellen - http://angelfacedevilmind.blogspot.com/
Camilla - http://tikita-camilla.blogspot.com/
Mari - http://snoengel.blogspot.com/
Mette - http://koselig.blogspot.com/
Petunia - http://petuniablogg.blogspot.com/

Fargeutfordring (onsdag)

GRØNN

All by my self...

I morges dro Eirik til Oslo, for å jobbe på ByLarm. Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle bli så nedfor, men jeg savner han skikkelig! Det er stor forskjell på å være alene på knappe 30 kvm og på å være alene på 87 kvm... Når jeg tenker etter så er det faktisk veldig lenge siden vi har vært borte fra hverandre, det kan jo også ha noe å si. Men heldigvis skal han ikke være borte så veldig lenge, han kommer hjem på søndags kveld. Og det er jo bare fire dager til! Gleder meg til du kommer hjem igjen pusepusen min! :)

tirsdag 17. februar 2009

Fotoutfordring (tirsdag)

BLÅ
Fotoutfordring (mandag)

RØDFotoutfordring - fargeuke

Var inne og sneik på bloggen til Camilla, og det lønner seg som regel. Hun hadde meldt seg på en kjempemorsom fotoutfordring! Selv om jeg er en dag for sent ute måtte jeg bare kaste meg med. Hver dag har sin farge (mandag-rød tirsdag-blå onsdag-grønn torsdag-gul fredag-orange lørdag-lilla søndag-sort&hvit) og så er det bare å knipse i vei! Jeg har ikke fått gjort så mye annet i dag, men det var deilig å være litt kreativ. ;)

Utfordringen er gitt av "koselig koselig" - http://koselig.blogspot.com/

søndag 15. februar 2009

Begivenhetsrik dag!


I dag så jeg rotta, eller Rattus Norvegicus som den faktisk heter! Jeg var på tur ut for å ta meg en røyk, da jeg så den gjennom vinduet i trappegangen. En liten, ganske søt rotte faktisk. Jeg hadde sett for meg en stor, feit, pjuskete kloakk-sak... Rattus satt midt på plenen og spiste snø. Men den hørte nok at jeg kom, for den stoppet opp og lyttet med ørene på stilk. Jeg sto helt stille, lirket mobilen opp av lomma, ringte Eirik og hvisket at han måtte komme ned. Da han var halvveis nede i trappa skjønte Rattus hva som var på ferde, så den pilte inn i bolet sitt; UNDER YTTERTRAPPA VÅR!!! Akkurat det er ikke like søtt...

Men det stopper ikke her. Vi gikk begge ut for å se, og SMEKK, der gikk ytterdøra igjen. (For de som ikke vet det så har vi altså smekklås på ytterdøra...) Vi forsøkte først å ringe en venn av oss som er låsesmed, men da han ikke tok telefonen andre gang vi ringte, så vi ingen annen utvei enn å knuse glasset i døra. Vi fikk låne en hammer av en lattermild nabo, som nok hadde hørt alt. Heldigvis skal vi i nær fremtid bytte ut ytterdøra, bl.a. fordi det ene av glassene var knust fra før. Men nå håper jeg ikke det skjer mer i dag, for jeg føler at det har vært mer enn nok action.

Ny blogg!

I kveld opprettet jeg en ny blogg, en fellesblogg for Eirik og meg, om vår nye hobby; Vi skal prøve oss som gartnere! Se hva som skjer... http://gronneglede.blogspot.com/

lørdag 14. februar 2009

Kjærlighetsdagen


Happy Valentines Day Eiriken min!


I DO! ;)


En liten Valentins hilsen til mine venner: