Daisypath Anniversary tickers

søndag 28. september 2008

Himmelblå


Søndager kl 20.05 på NRK1 går serien Himmelblå. Den anbefales på det sterkeste!

På den lille øya Ylvingen på Helgelandskysten kjemper beboerne en desperat kamp for å holde sitt lille samfunn i live. De eldre dør og ingen unge kommer til. Når kommunen på toppen av alt vil legge ned skolen (tre elever blir i færreste laget) maner butikkeieren Brynjar befolkningen til kamp. De setter en annonse inn i VG og arrangerer familie-audition: Flytt til Ylvingen. Vi garanterer husly og en spennende jobb i turistindustrien på verdens vakreste øy. En bare delvis sann påstand, men skitt au, i krig og kjærlighet er alt lov.
I Oslo kjemper den slitne alenemoren Marit med å få endene til å møtes. Hun har to like slitne barn, Robin og Iris, en håpløs jobb som kokk med en uspiselig sjef, og ikke engang nok penger til å leve det livet hun hater.
Annonsen i VG er som sendt fra himmelen – det eneste problemet er at Marit ikke kan tilby den perfekte, harmoniske kjernefamilien som Brynjar og de andre på øya leter etter. For å pynte på situasjonen, overtaler hun bestevennen Kim til å være med som ektemann. Kim har ingen ting i mot slike arrangerte ekteskap. Han flytter gjerne til verdens ende for å komme nærmere den kvinnen han elsker (men det har han ikke helt fått seg til å fortelle Marit ennå).

For dem som ikke har sett de fem første episodene kan dere gå inn på linken under og se dem:
http://www1.nrk.no/nett-tv/klipp/407378

1 kommentar:

Mari sa...

Helt enig - en fantastisk serie :D