Daisypath Anniversary tickers

fredag 16. mai 2008

Collage au le Poison dart frogs


Ble plutselig veldig kunstnerisk på pc'n... Sånn som skjer når man egentlig skal skrive hjemmeeksamen. Jeg synes de er så søte, så jeg måtte prøve å finne ut litt mer om dem. For dem som er interessert kan jeg derfor presentere en kort oppsummering med fakta om:
Poison dart frog (også kalt poison arrow frog, dart frog eller poison frog) er litt over 175 froskearter som tilhører Dendrobatidae familien. Årsaken til navnene er at folk brukte/bruker det giftige sekretet den utskiller på pilspisser. Men de aller fleste artene utskiller ikke dødelig gift. Sekretet er bare så stygt på smak at rovdyrene ikke vil spise dem. Det dannes av insektene de spiser, som maur og midd, så frosker holdt i fangenskap har ingen signifikante mengder gift. Den bor i den tropiske regnskogen i Sentral og Sør Amerika. Man finner dem både på bakken og så langt som 10 meter opp i trærne. Om man klarer å finne dem da! De er nemlig veldig små, fra én til seks centimerer avhengig av kjønn, alder og art.

3 kommentarer:

Havfrua sa...

Du og din fasinasjon av amfibier. Men de er jo søt da. Du har jo vært fasinert av dem så lenge jeg kan huske.

Lise sa...

åj, d va faktisk ganske interessant..10 meter, åj!
Sku ønske æ va like spensti:P

Anonym sa...

vil du høre noe trist? froskene er utrydningstrua av en sopp som angriper dem, fordi klimaet blir varmere/fuktigere ... trist :(