Hva gjør man når man er helt på tuppa, og holder på å få nervøst sammenbrudd på grunn av eksamen? Jo, da baker man! :) Jeg kom "tilfeldigvis" over Det Søte Liv og ble sittende og sikle på oppskriftene sammen med Lise. I godt fellesskap ble vi enige om at jeg skulle bake sjokolademuffins, og ta dem med på skolen i morgen. Så da var det bare å hive seg i gang. Det første brettet står i ovnen i skrivende stund, og jeg er veldig spent! Deigen er basert på oppskriften til amerikanske muffins, og de er som kjent (?) ganske forskjellig fra de "norske". Jeg ble ganske skeptisk et øyeblikk, for deigen var så annerledes enn jeg er vant til. Den var faktisk litt tørr, så jeg hadde i ca. 1-2 dl melk. Men se på det fantastiske resultatet! Dessverre var ikke smaken like god som utseendet... Jeg må lære meg å stole på magefølelsen når jeg baker! Jeg synes det var merkelig lite smør (75 gr), og merkelig lite sukker (85 gr). I tillegg var det ikke vaniljesukker i den orginale oppskriften. Det hele føltes veldig merkelig, men jeg tenkte at personen som har lagt ut oppskriften hadde peil. Men den gang ei! Jeg har ikke prøvd ut oppskriften under enda, men den er mer lik den jeg vanligvis bruker, så jeg garanterer nesten for resultatet. ;)
tirsdag 28. april 2009
Bake kake søte
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
1 kommentar:
har nu prøvd ut oppskrifta di... sku egentli ha sotte å lest, men fikk akutt behov for å bake nåkka... så nu står muffinsan i ovn, så håpe æ at dæm e like go som dæm ser ut til å være:)
Legg inn en kommentar