Daisypath Anniversary tickers

søndag 28. september 2008

Himmelblå


Søndager kl 20.05 på NRK1 går serien Himmelblå. Den anbefales på det sterkeste!

På den lille øya Ylvingen på Helgelandskysten kjemper beboerne en desperat kamp for å holde sitt lille samfunn i live. De eldre dør og ingen unge kommer til. Når kommunen på toppen av alt vil legge ned skolen (tre elever blir i færreste laget) maner butikkeieren Brynjar befolkningen til kamp. De setter en annonse inn i VG og arrangerer familie-audition: Flytt til Ylvingen. Vi garanterer husly og en spennende jobb i turistindustrien på verdens vakreste øy. En bare delvis sann påstand, men skitt au, i krig og kjærlighet er alt lov.
I Oslo kjemper den slitne alenemoren Marit med å få endene til å møtes. Hun har to like slitne barn, Robin og Iris, en håpløs jobb som kokk med en uspiselig sjef, og ikke engang nok penger til å leve det livet hun hater.
Annonsen i VG er som sendt fra himmelen – det eneste problemet er at Marit ikke kan tilby den perfekte, harmoniske kjernefamilien som Brynjar og de andre på øya leter etter. For å pynte på situasjonen, overtaler hun bestevennen Kim til å være med som ektemann. Kim har ingen ting i mot slike arrangerte ekteskap. Han flytter gjerne til verdens ende for å komme nærmere den kvinnen han elsker (men det har han ikke helt fått seg til å fortelle Marit ennå).

For dem som ikke har sett de fem første episodene kan dere gå inn på linken under og se dem:
http://www1.nrk.no/nett-tv/klipp/407378

Sjokoladeskuffekake



Har blitt spurt om jeg kan legge ut oppskriften på skuffkaka jeg laga i helga. Here it is:

5 egg

8 dl sukker (pisk til eggedosis)

10 dl mel

4 1/2 ts bakepulver

4 ts vaniljesukker

4 ss kakao

4 dl melk

280 gr smør (smeltes)


Stekes på 200*c i ca. 1/2 time.


Glasur:

450 gr melis

190 gr smør

1 ss kakao (eller mer om du vil ha mørkere glasur)

5 ss sort kaffe

3 ts vaniljesukker


Glasuren skal smøres på kaka mens den enda er litt varm. Pass på at den ikke er for varm, da skiller glasuren seg! Pynt med kokos, strø eller hva du måtte ønske.

lørdag 27. september 2008

Fremgangen fortsetter!

I dag har Lise, Kristin og jeg pusset, spaklet og malt grunning på tak og vegger i kjøkkenet. Egentlig var det Lise og Kristin som gjorde meste parten av grunningen... Vi hadde bare to ruller. Så jeg spaklet siste rest av lister på soverommet, i stede for å bare stå å se på at de jobbet. Tusen millioner takk jenter!!! :) Som en liten takk hadde jeg bakt sjokoladekake som vi koste oss med underveis.



Kristin grunner taket


Kristin og Lise i aksjon!


Resultatet!


Veggene ble så hvite at det nesten ble ekkelt! ;)


Den supergode kaka, etter mammas oppskrift.

Fungus!

Vi har et kjempekoselig vennepar i Trondheim, som finner på mye rart. Bare se selv, i en morsom liten artikkel fra Byavisa Trondheim.
http://www.byavisa.no/byavisa/artikler.php?sokres=1&artid=3033

torsdag 25. september 2008

Jai såver ikke, jai skrur!

SE hva Sture, Eirik og jeg har gjort i dag!!! ALLE veggplatene på kjøkkenet er skrudd opp, og jeg har spaklet alle hull og skjøter. I'm so HAPPY!!!


Starter fra inngangen fra spisestua, med barløsningen.


Med spisestua i ryggen. Veggen på høyre side.


Med ryggen til veggen over. Veggen på høyre side.


Eirik skrur!


Den innerste veggen. Som var litt vanskelig å ha med å gjøre,
siden det var plukkråtten mur og betong bak...


Jeg har malt og spaklet litt på soverommet også.
Bildet viser sprekkene mellom list og tak...


Sånn ser det ut når jeg har spaklet! Null hull! ;)

Fremgang på kjøkkenet

På tirsdag, 23. september, jobbet Sture og Eirik i leiligheten. Jeg lå hjemme på sofaen og pleiet mitt syke legeme. :( Det var utrolig kjipt! Men det er jo typisk å få influensa når man har fri fra skolen. Uansett, de fikk begynt på kjøkkenet. De har stiftet opp byggplast på ytterveggene, snekret rammeverk og fikk skrudd opp den første veggplata. Problemet var bare at Eirik hadde kjøpt feil type skruer, så det ble med den ene. ;) Eirik jobbet på Elkjøp hele onsdagen, pga han hadde låsing, så Sture var alene i leiligheten å jobbet. Jeg er spent på å se hvordan det ser ut! Det føles i alle fall godt å vite at vi har begynt på noe konstruktivt! :) Og Sture mener at de skal klare å gjøre seg ferdige i dag. Så da kan helga brukes til spakling og maling av kjøkkenet! Jeg gleder meg!!! :D


Her ser dere byggplasten og rammeverket.
Vi planlegger å lage et lite barbord mot spisestua.



Her er den første veggplata på plass!
(I alle fall delvis...;) It feels so good!

søndag 21. september 2008

De gales hus!

Nei, jeg snakker ikke om leiligheten nå. ;) På mandag (15. september) var Eirik og jeg på kino sammen med Kristin og Øyvind. Vi så "De gales hus", en film basert på Karin Fossums bok med samme navn. Utrolig bra film! Anbefales virkelig. Og selv om det er et drama, er den både morsom og spennende, så det er ikke bare en jentefilm.

Endelig noe positivt

Etter all rivinga har vi begynt å bli litt deprimerte. Uansett hvor mye vi jobber ser vi ikke resultater som kan indikere at vi begynner å få ting på plass. Det er dessverre bakdelen med riving. MEN i helga har vi fått startet på den litt mer positive oppussings delen! Lise, Eirik og jeg har pusset og spaklet veggene i stua og på soverommet, banket inn spiker og vi har startet på malinga!


Eirik ville prøve å male den ene veggen i stua,
for å se om vi virkelig måtte ha strier. Det må vi...
Men det ble ganske lyst og koselig i stua! ;)


Lise og jeg har middagspause. Rett over veien ligger
Shanghai Wok (en kinaresturant), så vi sprang bort
og bestilte takeaway. Se så koselig vi har det på kjøkkenet!


Her maler jeg taket på soverommet. Hvilken forskjell!!!
Jeg kjente at jeg ble i bedre humør, etter hvert som den
eggeskall gule fargen som var forsvant.




Avslutter med noen bilder av det gamle badet...
Eirik har revet tak, vegger og gulv. Det skjulte
seg litt av hvert bak platene, for å si det sånn. Men
det gamle taket, på det nederste bildet, var jo ganske fint!

søndag 14. september 2008

Ut på tur, aldri sur!

I dag gikk Eirik og jeg en liten tur i det nydelige høstværet! Bort og rundt Prestvannet, langs lysløypa opp til Elverhøy kirke og hjem. Det var en kjempeflott tur og det var godt å få komme seg litt ut i friskluft!

søndag 7. september 2008

Babybesøk

I går var Florian, Camilla og lillepia på besøk. Det var kjempekoselig! I dag blir hun fire uker, tenke seg til! Alva Johanne og jeg hadde en laaaang samtale. Hun pludret og lo som bare det. (Mamma og pappa kan bare glede seg til hun blir 14 og tlfregninga kommer!;)

Partay!

På fredag feira vi bursdagen til Ellen! En kjempekoselig, liten sammenkomst med taco, snop, vin og Alias! Måtte kjøpe spillet dagen etter, det er helt rått!!! Og vi må gjenta suksessen jenter! ;)





Skrapesjuka

I flere dager har Lise, Sture og jeg skrapet tapet av veggene i stua. En lite slitsom jobb, så det har egentlig vært ganske koselig. Men uten Lises hjelp hadde vi nok ikke kommet oss så langt. Tusen takk snuppa!


Lise i full gang!


Lise prøver å klore seg ut av skammekroken


Stures tur i skammekroken


Ser du den lille hunden?


En hel vegg nesten ferdig.